Behovet av en bra elleverantör har ökat

Guider Nyheter Övrigt

Att det finns en mängd olika elbolag och varierade elpriser är nog ingen större hemlighet. Elpriser kan skilja sig kraftigt mellan olika aktörer, och det beror på en mängd olika faktorer.

Att veta vilken av alla dessa leverantörer av el som man bör välja kan givetvis vara svårt. Vilket är anledningen till att vi har valt att skapa den här artikeln.

Så får du billig el

Ett enkelt sätt att få tag på billig el är genom att jämföra flera operatörer med varandra. Lyckligtvis, finns det bra hemsidor och appar som man kan använda sig av här.

Man kan såklart jämföra helt själv, problemet är bara att det förutsätter att du har koll på alla elbolag som finns i Sverige.

Eftersom det finns över hundra olika aktörer på marknaden – kan det vara minst sagt svårt att veta vilken av dessa man överhuvudtaget ska börja jämföra.

Erbjudanden

Många elbolag ger ut ganska schyssta erbjudanden till sina nya kunder – vilket också kan vara fördelaktigt. Dock bör man akta sig för att lägga alldeles för mycket fokus på just detta. Framförallt, eftersom erbjudanden oftast bara är engångsgrej.

Du kommer förmodligen ha kvar ditt elavtal under lång tid, vilket innebär att du givetvis bör först och främst navigera efter elpriset – det vill säga, månadskostnaden.

Lista över billiga elbolag:

  • Fortum
  • Göta Energi
  • Telge Energi
  • Eon

Sammanfattning

Att hitta ett elbolag som erbjuder billig el kan som du kanske märker vara ganska svårt. Det gäller helt enkelt att du håller huvudet kallt och jämför elpriser innan du genomför ett köp.

Framförallt, eftersom det ofta tillkommer bindningstid på tecknade elavtal. Det kan därför vara svårt att byta elleverantör när du väl har bestämt dig för en.

Se därför till att du läser igenom instruktionerna noggrant – så att du inte hamnar hos en oseriös aktör.