Vem äger lyft inc – och hur investerar man?

Ekonomi

Lyft äger inga fordon, utan får en provision för varje bokning. Företaget har sitt säte i San Francisco, Kalifornien, och är verksamt i 644 städer i USA och 12 städer i Kanada. Priserna meddelas kunden i förväg men varierar med hjälp av en dynamisk prismodell som bygger på det lokala utbudet och efterfrågan vid bokningstillfället. Lyft är din vän med en bil, när du behöver en.

Är ett amerikanskt företag som utvecklar, marknadsför och driver en mobilapp och erbjuder hyrbilar, motoriserade skotrar, ett cykeldelningssystem, hyrbilar och matleveranser. Mer om aktier kan du läsa på aktiefonderna.se.

Vad gör LYFT Inc?

Företagen tillkännager ett strategiskt partnerskap som gör det möjligt för användare av Lyft-appen (se mer på https://aktierapp.se/) att anropa en Didi-bil i Kina och vice versa. Denna idé är vad som så småningom växte fram till Uber (UBER) och Lyft (LYFT), de två mest centrala transporttjänstföretagen. Företagets transportnätverk sammanför samåkning, cyklar, skotrar, biluthyrning och transporter i en och samma app. Den självkörande startupen Argo AI, biltillverkaren Ford Motor Co och åkeriföretaget Lyft Inc meddelade på onsdagen att de samarbetar för att erbjuda resor med robottaxi till Lyft-kunder i Miami och Austin.

Äger och driver multimodala transportnätverk i USA och Kanada som erbjuder tillgång till en mängd olika transportalternativ genom företagets plattform och mobilbaserade applikationer.