Nassim Al Fakir

Guider

Det är nog ett fåtal som inte har hört talas om Nassim Al Fakir, antingen sett honom som programledare eller uppträda i olika musikshower. Han har varit och är fortfarande aktiv inom radio, TV och film.

Nassim är en otroligt mångfasetterad artist som har vågat testa en mängd olika uppdrag och roller.

Snabbfakta om Nassim Al Fakir

Ålder: Född 21 mars 1977
Längd:1,73 cm
Vikt:66 kg
Familj: Pappa Nabil Al Fakir, mamma Inger Al Fakir
Syskon:Har fem syskon, bland annat brodern musikern Salem Al Fakir och systern Aminah Al Fakir Bergman, skådespelare.
Fru: Förlovad med Lina Hedlund, sångerska.
Barn:Två söner, Tilo och Eide
Yrke: Musiker, programledare och skådespelare

Nassim Al Fakir – Karismatisk, lekfull och kreativ

Något som är kännetecknande för Nassim är hans karismatiska och lekfulla karaktär. Han lyckas fånga och underhålla både barn och vuxna på ett fängslande sätt.

När han fick priset Stockholm Stads hederspris för Kulturarbete för barn och unga 2020 prisades hans multibegåvning där han underhåller med musik och sprider glädje till så många människor.

Just hans rytm och smittande bus roar. Som det stod i motiveringen: ”Det fungerar att sjunga, trumma och dansa om allt!”.

Nassims karriär

När det gäller Nassims karriär är den faktiskt ganska spretig. Han har testat på allt från att vara musiker och programledare till att åka runt och föreläsa. Ser vi till uppdrag han haft inom radio så axlade han rollen som programledare i Morgonpasset i P3 med bravur. Men han har även varit programledare för radioprogrammet Musikhjälpen.

Troligtvis är han för gemene man mest känd genom TV där han bland annat kan förknippas med:

 • Bolibompa
 • Femkampen
 • Bäst i test
 • Let’s Dance
 • Gladiatorerna

Han har även lett sändningarna för Idrottsgalan, så han har en bred repertoar inom TV. Det är bara ett axplock av allt han hunnit med hittills.

Går in i rollen som skådespelare

När det gäller filmkarriären säger Nassim själv att det bara blev så och att han gick in i rollen som skådespelare. Bland annat har han varit med i musikalen ”Pippi Långstrump – ett äventyr på is.” Dessutom är han den svenska rösten i för olika figurer i barnfilmer. Han har varit den svenska rösten för Dino Panini i LasseMajas Detektivbyrå – Stella Nostra där Sara Sommerfeld är rösten bakom Sarah Bernard.

Nassim har också varit rösten bakom Paddington och Olof i Frost. Men det är bara en bråkdel av vad han medverkat i. Nassim är en populär artist att anlita och mycket beror säkert på hans sätt att kunna gå in i roller.

Musiken löper som en röd tråd

Nassim kommer från en musikalisk familj och redan som fyraåring började han spela piano. Han är fortfarande fullt aktiv inom musiken som artist och sångare, även om TV-karriären tog över ganska tidigt. Trummor och andra slagverk är det som gäller idag och han åker runt inom Sverige med olika musikgigs som är för hela familjen. Al Fakir har även släppt familjealbum och gett konserter som är för alla åldrar:

 • Ute och Cyklar
 • Springer runt & säger hej
 • Klara, färdiga, konsert, en konsertserie i Stockholm

Men som om det inte räcker för denna produktiva artist, han har bland annat släppt låtar som En rackabajsare, samt julmusik.

Han tar gärna ett steg bort från Disney och deras sätt att rikta sig till barnen, även om han har varit med i Frost. Nassim är avslappnad och når barn på deras nivå, eller vad sägs om att sjunga I ett hus i skogens slut på I-språket.

Spektakulära frieriet

Om inte hans karriär visar hur påhittig och fantasifull Nassim är bevisar nog hans frieri till Nina Hedlund det. I direktsändning på Friends arena 2018 under Sweden Internationell Horse Show kommer Nasim Al Fakir in som riddare åkandes på en gladiatorvagn iklädd en gladiatorrustning.

Kanske inte det mest privata som Nina sa, men nog är det precis vad som kan förväntas av Nassim. Paret har varit tillsammans i många år och gick igenom en traumatisk tid när de väntade sitt första barn. Barnet dog i magen och Nina höll på att mista livet mitt under en pågående turné med Alcazar. Något som även höll på att kosta dem deras förhållande.

Vad har Nassim på sin agenda idag?

När det gäller Nassim Al Fakir har han alltid fullt upp. Det är allt från Sommarlovs kalas i Perstorp för att fira barnens sommarlov till KIDZ-träning i Nyköping. När det kommer till familj och barn är han otroligt populär programvärd. Det är ständigt nya uppdrag.

Dessutom är han är även aktuell med sin show Kul i parken, återigen en show som riktar sig till hela familjen. Nassim kan även bokas in för sin inspirationsföreläsning där han berättar om sitt liv och hur han anser att det är bara testa och att våga misslyckas.

Udda fakta om Nassim Al Fakir

 • Nassim har dyslexi.
 • Han kämpar med att inte alltid försöka underhålla alla.
 • Fått beröm av Gunde Svan för sin förmåga att fokusera energi.
 • Nassim fick med sig mottot ”Testa, för du vet inte innan du gjort det” från sina föräldrar.
 • Trummorna är det som ger inspiration.
 • Leder träningsgrupper i crossfit.
 • Kan stå på händer med en hand.
 • Slagit rekord i Fångarna på fortet.
 • Tillverkade en hylla av en leopardmönstrad BH för att hylla sin fästmö.