Mobilt bredband med på utlandssemestern

Telekom

Många har redan planerat sin sommarsemester men är tveksamma till om hotellets Wifi är bra nog för att du ska kunna göra det du vill på mobilen eller datorn. Även om du främst tänker sola och bada kanske du har lite jobb att göra under semestern. Eller så vill du kunna streama filmer på kvällarna. Mobildata i all ära, men det kan sluta dyrt om du använder det för mycket.

Lösningen för dig är då att teckna ett mobilt bredband och ta med dig det på resan. Många mobila bredbandsoperatörer erbjuder obegränsad surf i Sverige, men vad många inte vet är att vissa av dem låter dig använda en del av surfen utomlands. Det gäller dock inte alla operatörer och i hela världen, vanligast är att det gäller i länder inom EU/EES.

Obegränsat mobilt bredband

Idag har de allra flesta operatörerna börjat erbjuda mobilt bredband med 4G obegränsad surf. Det är en stor fördel för dig som kanske inte har fiber indraget där hemma. Mobilt bredband är många gånger snabbare än ADSL och använder du en router kan hela hushållet dela på det. När ett bredband är obegränsat är det verkligen det. Du kan alltså surfa precis hur mycket du vill varje månad.

Ett obegränsat mobilt bredband är perfekt för dig som streamar mycket film, serier och musik varje dag. Det passar också utmärkt om ni är många som delar på anslutning. Om ni har ett bredband med specifik surfmängd och denne tar slut är det lätt hänt att det blir osämja. Det är dessutom ohållbart att vara utan internetanslutning med tanke på eventuella skolarbete och arbetsuppgifter som sköts i hemmet.

Många fördelar med mobilt bredband

Fördelarna med att ha ett mobilt bredband är fler än många tror. Även om du bara reser utomlands en eller två gånger om året kan det vara skönt med en stabil bredbandsuppkoppling. Även om du inte kan använda den obegränsat i utlandet får du troligtvis bättre uppkoppling än med hotellets wifi till exempel. Det finns dessutom de mobiloperatörer som låter dig använda ditt mobila bredband även i utvalda länder utanför EU/EES.

Den största fördelen med mobilt bredband är givetvis flexibiliteten. Om du har en sommarstuga eller reser mycket inom Sverige med jobbet kan du alltid ta med dig din bredbandsuppkoppling. Väljer du ett USB-modem tar det i princip ingen plats i väskan. Många svenskar spenderar både helger och semesterveckor i sommarstugan och då är ett mobilt bredband utmärkt. Du kan använda det i hemmet och sedan ta med det till stugan när du ska dit. Tänk på att hålla kostnaderna nere så du inte behöver ta ett snabblån för att täcka kostnaderna.

Idag är det svenska mobilnätet väl utbyggt och vissa operatörer täcker 99,9% av Sveriges befolkning. Det innebär att du kan koppla upp dig i princip överallt. Dessutom kan du alltid ta del av täckningskartor för att se var operatören erbjuder 4G- och 3G-nät.

Jämför operatörer

Om du väl bestämmer dig för att mobilt bredband är någonting du vill ha ska du alltid jämföra olika operatörer för att hitta den som är bäst för dig. Det finns idag flera bolag som erbjuder mobilt bredband, både med obegränsad surf och andra surfpaket.

Jämför deras pris och hastigheter först och främst, det kan skilja sig åt ganska rejält. Att läsa andra kunders recensioner kan också vara till stor hjälp, kunder är alltid snabba att meddela om någonting inte är bra.

Dessa nummer kan sälja mobilt bredband:

  • 073-471 89 37
  • 073-471 79 52
  • 073-121 47 03