Ludwig Kronstrand – flickfavorit och Bris-idol 

Övrigt

Ludwig Kronstrand, frontman i hiphop-gruppen Hov1, har hunnit uppleva mycket under sina 25 år. Från ett publikt och uppslitande uppbrott med ex-flickvännen, Zara Larsson, till att bli diagnostiserad med en hjärntumör och, slutligen, att nå över 1 miljard spelningar på Spotify. 

Vem?Ludwig Kronstrand är en av medlemmarna i den svenska hiphop-gruppen Hov1.
Varför?Ständigt aktuell. I oktober i år nådde Hov1 över en miljard spelningar på Spotify.
Hur gammal?Ludwig är 25 år gammal och han firar sin födelsedag den 29 juni. 
Var?Ludwig Kronstrand bor på Södermalm i Stockholm

Ludwig Kronstrand och Zara Larsson

Ludwig Kronstrand och Zara Larsson var high school sweethearts, de blev ett par redan i de tidiga tonåren. Uppbrottet 2017 blev dock både publikt och infekterat. Ludwig Kronstrand berättade i sin podcast Noel & Ludwig att han och Zara kommit överens om att ha ett öppet förhållande, men att han fick känslor för en annan tjej och gjorde slut. 

Zara kontrade med att på Snapchat anklaga Ludwig för att ha varit otrogen med artisten Fiona från dj-duon Rebecca & Fiona. Hur det nu är med det får vi nog aldrig veta, och Ludwig har också varit förtegen med om han har någon ny flickvän idag. Klart är i alla fall att de båda artisternas fan-skaror snabbt tog parti och fortsatte kampen i sociala medier långt efter att Ludwig Kronstrand och Zara Larsson hade lagt affären bakom sig. 

Ludwig Kronstrands jobbiga besked

Under andra året på gymnasiet fick Ludwig Kronstrand ett besked som förändrade hans liv. En efterhängsen svullnad vid bröstet visade sig ha en överraskande orsak, nämligen en hjärntumör. Tumören visade sig vara godartad men om den fortsätter växa innebär det att den måste tas bort kirurgiskt. 

Ludwig Kronstrands föräldrar har varit sparsamma med uttalanden om Ludwig Kronstrands tillstånd, men hans lillebror, Rasmus Kronstrand, skrev på Facebook att familjen hade så mycket kärlek och vänskap runt omkring sig att de skulle ta sig igenom det hela stärkta och närmre varandra än tidigare. 

Tumören innebär ingen fara för Ludwig Kronstrands liv, men är förstås en källa till konstant oro. För att hålla tumören stången äter Ludwig Kronstrand mediciner och tar regelbundna prover.    

Ludwig Kronstrand – inte bara flickidol

Under 2018 dök Ludwig Kronstrand upp i ett annorlunda sammanhang, fjärran de pulserande dansgolven. Han presenterades då som Bris-idol av organisationen Bris som jobbar för barns rättigheter. Under pressträffen sa Ludwig Kronstrand att det var viktigt för honom att vara med i kampanjen för att uppmuntra unga att våga vara sig själva. 

I kampanjfilmen Osäker där Ludwig Kronstrand intervjuas berättar han om hur han var osäker som barn och försökte göra andra till viljes snarare än att göra det han själv ville. Han var rädd för vad andra skulle tycka om honom, och han säger att det då var det viktigare för honom att andra tyckte om honom än att han tyckte om sig själv. 

Han mådde inte bra av det och säger att han önskar att han hade haft kraften att våga vara sig själv tidigare. Det är han idag, och han gillar sig själv, som en ren bonus finns det nu tusentals fans där ute som inte bara gillar honom, utan älskar honom.

Ludwig Kronstrand och framgången

I oktober i år nådde Hov1 och Ludwig Kronstrand en osannolik milstolpe, deras låtar hade då spelats mer än 1 miljard gånger på Spotify. Deras populäraste låtar på Spotify är:

  • Hon dansar vidare i livet 70 miljoner spelningar
  • Gamora 47 miljoner spelningar
  • Honrstullsstrand 41 miljoner spelningar

Ludwig Kronstrand på sociala medier

Om du vill hålla bättre koll på Ludwig Kronstrand finns han på Instagram (@ludwigkronstrand) där han har nästan 90 000 följare, och på Twitter under namnet @ludwigrc.