cafe

Il Caffe – ett mysigt café i Stockholm

Uncategorized

Il Caffe är ett populärt fik att gå till i Stockholm. Ta till exempel Il caffe Kungsholmen, där sitter det folk för jämnan och inmundigar både kaffe och te tillsammans med sina vänner eller sitter ner i lugn och ostörd enskildhet. 

Snabbfakta om Il Caffe 

NamnIl Caffe
Dryck Kaffe, espresso 
Inriktning Café med välkänd espresso
MatGrillade smörgåsar och bakverk
Stämning opretentiös

Il Caffe – ett espressoparadis

På Il Caffe serveras det rykande het espresso tillsammans med en hel del schysta mackor och är du lite hungrigare kan du hitta några riktigt bra alternativ till en god lunch. Annars är det ett ställe som man dyker in på när man har en lat morgon. Här kan alla trivas. Det är ingen speciell stil på dem som är här utan en salig blandning av alla slags människor. 

Det du kommit till är alltså ett lite opretentiöst ställe med en väldigt intim miljö, vilket gör att det känns lite som hemma. Detta trots att det hela tiden vilar en energi över stället som om du befann dig mitt i Italien. Kanske är det därför det känns som hemma för många. Den avslappnade stilen och det goda brödet som smakar nästan som om det vore hembakat. 

Il Caffe – mat

Syftet med att ha mat på Il Caffe är att bli en känd aktör när det gäller mat och kaffe. På den  fronten har man nog lyckats ganska bra, skulle man kunna tycka. Nya ställen öppnas stup i kvarten. Det är väl ett gott tecken på att det som erbjuds faller besökare och kunder i smaken

Il Caffe – i Sverige och världen

Det lilla caféet Il Caffe startade en gång på Kungsgatan i Stockholm. Sedan har det vuxit till att finnas på många fler ställen. Ett sådant ställe värt att besöka är till exempel ett som ligger i Los Angeles. Passa på när du är där nästa gång. Här är några tips på några ställen och adresser där du hittar Il Caffe:

 • il caffe Stockholm
 • il caffe Drottninggatan – Drottninggatan 85, 111 60 Stockholm
 • Il caffe Kungsholmen – Scheelegatan 5, 112 23 Stockholm
 • il caffe Södermalm 
 • il caffe Söder – Södermannagatan 23-19, 116 40 Stockholm
 • il caffe Hornstull – Hornstull, 117 33 Stockholm
 • il caffe Los Angeles – 855 S Broadway, Los Angeles, CA 90014, USA

Du kommer säkert hitta fler ställen som det här mysiga fiket finns på, men här har du som bor i Stockholm i alla fall en diger lista att fika dig igenom.

Il Caffe – brutale 

Det finns ytterligare en del i Il Caffe som lanserats i andra städer ta till exempel Il caffe brutale Helsingborg. Här hittar du lättaste deras meny om du söker på “il caffe brutale Helsingborg meny”. Då uppenbarar sig alla deras delikata och smaskiga pizzor, salladsluncher och lasagne tillsammans med övriga rätter. Det är bara att slå sig ner och låta sig njuta av dessa goda rätter. 

Il Caffe Brutale meny är full med goda rätter så du kan med lätt hjärta välja en och sedan återkomma för nästa rätt när du är sugen på att välja något från deras meny en annan gång. Här finns det mycket som kittlar smaklökarna. Se här bara, ett smakprov på vad som erbjuds när du tittar på Il Caffe meny:

 • En smaskig margherita med tomatsås och basilika
 • Chèvre och honung, lite svartkål tillsammans med mandel, crème fraiche och lite ruccola 
 • En god buffelmozarella som serveras ihop med basilíka
 • Svamp och tryffel 
 • Rostade grönsaker tillsammans med basilikaolja
 • Pancetta med svartkål
 • Prosciutto med härligt semitorkade cocktailtomater 

Ja, listan kan i det närmaste göras oändlig. Det är lika bra att du tar en sväng och testar några rätter själv. 

Il Caffe – öppettider

Det är enkelt att komma ihåg Il caffe och dess öppettider. På Il Caffe brutale rör det sig om att de öppnar vid klockan 11.00 varje dag utom söndagar då de har stängt. Sedan stänger de klockan 20.00 förutom på fredagskvällar då de har öppet lite längre och inte stänger förrän klockan 21.00.

Det här innebär att du kan hänga där efter jobbet och avsluta din vecka i denna trevliga miljö. Kanske ta en god grillad macka och lite gott kaffe för att fira att det blir helg. Dina vänner känner sig säkert lika välkomna och ni kan ha en trevlig kväll innan det är dags att antingen dra vidare med gänget eller gå direkt hem för att vara i god form inför en ledig morgondag.