RONALDOOO

Hur många mål har Ronaldo gjort?

Uncategorized

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, känd som Cristiano Ronaldo eller sitt smeknamn CR7, är en en portugisisk fotbollsspelare som spelar för Manchester United. Han är 37 år gammal och världskändis. 

Cristiano Ronaldo kommer från Portugal och där har han spelat i landslaget sedan 2003. Han spelar som anfallare och gjorde sitt första landslagsmål den 12 juni 2004. Detta var början på en otrolig karriär där Ronaldo nu har blivit den främsta målskytten genom tiderna i Portugal. Den 6 september 2013 gjorde Ronaldo sitt första hattrick. Detta har följts av ytterligare nio tillfällen varav vid två tillfällen har han gjort fyra mål i en och samma match. Så hur många mål har Cristiano Ronaldo gjort? Han har spelat 189 landskamper för Portugal och på dessa matcher har han hittills gjort 117 mål. 

Ronaldos succé i olika klubbar

Hur många mål har Ronaldo gjort i sin karriär? Ronaldo har inte bara spelat i Portugals landslag, han har även haft stora framgångar i olika klubbar inom fotbollsvärlden. 

2007 fick han priset Guldskon efter att ha gjort 42 mål på 49 matcher i Manchester United. I Manchester United var han med och vann tre Premier League-titlar 2007, 2008 och 2009 samt en Champions League-titel 2008. 

2008 blev Ronaldo utsedd till både Europas och till världens bästa fotbollsspelare och fick ta emot utmärkelserna Ballon d’Or och FIFA World Player of the Year Award. 

2009 lämnade Ronaldo Manchester United och spelade i Real Madrid i 9 år. Real Madrid fick betala cirka en miljard för att värva Ronaldo. 2021 gick Ronaldo tillbaka till Manchester United för en summa på cirka 1,1 miljard. 

Den 15 juni 2021 blev Ronaldo historisk då han blev den fotbollsspelare som gjort flest mål någonsin i EM-sammanhang. 

Så hur många mål har Ronaldo gjort totalt? Ronaldo har gjort totalt otroliga 833 mål sammanlagt i sin fotbollskarriär i tävlingsmatcher.