movie 2

Hur man blir av med en kille på 10 dagar – filmen alltså

Uncategorized

Hur man blir av med en kille på tio dagar är den svenska titeln på filmen How to lose a guy in ten days, från 2003. Filmens huvudroller spelas av Kate Hudson och Matthew McConaughey och det är en så kallad romcom, alltså en romantisk komedi. Filmen är baserad på en bok som kom ut 1998. 

Filmen handlar om hur en man slår vad om att han kan få en kvinna att bli kär i honom på bara tio dagar. Oturligt nog väljer han en tjej som i sin tur skriver en krönika om hur man blir av med en kille på bara tio dagar. Den manliga huvudpersonen gör således allt för att var så charmig och förstående som möjligt, medan kvinnan försöker göra sig av med honom och få honom att dumpa henne. Komedi uppstår. 

Hur man blir av med en kille på 10 dagar – IMDb

Hur man blir av med en kille på tio dagar har på IMDb ett medelhögt betyg. Trots att filmen bara har fått 6,4 av 10 har den på senare år blivit något av en kultklassiker.

När modeindustrin blir allt mer influerad av 1990-talet och millennieskiftet får allt fler unga människor upp ögonen för filmer producerade under tidigt 2000-tal. Hur man blir av med en kille på tio dagar innehåller klassiskt millenniummode, samtidigt som det är en lättsam film som tilltalar många. 

Sedan filmen släpptes har den dragit in 177,5 miljoner amerikanska dollar. Idag kan du bland annat se filmen via SFAnytime, Amazon och på Netflix i vissa länder.