MOVIEEEEE1

Henrik Lundström återigen i Tillsammans

Uncategorized

I höst har filmen “Tillsammans 99”, uppföljaren till Lukas Moodyssons populära film ”Tillsammans”, premiär. I den nya filmen får vi veta vad som hänt när kollektivet i dramakomedin ses på en återträff 24 år senare. Henrik Lundström, skådespelaren som spelade den mobbade karaktären Fredrik, återkommer i samma roll som tidigare. Men vad har hänt med karaktären under alla år, hur har Fredrik utvecklats? I höst får vi veta!

Fyra fakta om Henrik Lundström:

Född13 december 1983 i Huddinge
FamiljSambon Ester Sjögren och sonen Stig
UtbildningS:t Eriks teaterutbildning
Andra jobbHenrik Dj:ar också på olika klubbar runt om i Stockholm

Henrik Lundströms nya roll

Sedan september 2021 har Henrik Lundström fått en ny roll, förmodligen sitt livs viktigaste, nämligen den som pappa! Tillsammans med sin flickvän Ester Sjögren har Henrik Lundström fått barn. Sonen heter Stig Cosmo Estersson Lundström och just nu är Henrik pappaledig från skådespelandet och satsar fullt på sin nya viktiga roll. 

Henrik Lundströms instagram är privat men på flickvännens konto kan man om man är nyfiken få tjuvkika in i familjelivet och se bilder på lille Stig. Henrik Lundströms flickvän Ester Sjögren, som han träffade på filmfestivalen i Cannes, är också hon skådis med många roller bakom sig. Just nu ses hon i Folksams reklamkampanj som tjejen med den gula klänningen och ukulelen.

Henrik Lundströms filmer i urval:

  • Tillsammans 2000
  • Ondskan 2003
  • Kocken 2005
  • Göta kanal 2 2006
  • Bron 2013 – 2015
  • The last kingdom 2017

Henrik Lundström i The Last kingdom

Henrik Lundström har också fått chansen att delta i internationella sammanhang. 2017 medverkade han i säsong två i serien The last kingdom som karaktären Rollo. 

Serien The last kingdom är en stor succe från BBC som utspelar sig på 800-talet då nuvarande England invaderades av vikingar, och den har blivit väldigt framgångsrik världen över. Något som säkert gladde Henrik Lundströms agent på Schultzberg Agency. Många svenska manliga skådespelare har som bekant haft stora framgångar i Hollywood och vem vet, kanske kan Henrik Lundström bli vår nästa stora internationella stjärna? 

På Schultzberg Agencys hemsida kan man för övrigt kan njuta av många snygga foton på Henrik!

Henrik Lundström – inte bara skådis

Henrik Lundström brinner inte bara för skådespeleriet och sin nya lilla familj, han har också sedan lång tid tillbaka ett väldigt stort musikintresse. Därför har han, parallellt med sin skådespelarkarriär också regelbundet Dj:at runt om på Stockholms olika klubbar exempelvis på Spy Bar och Sturehof. Han har en bred och varierad musiksmak, det kan bli både gammal femtiotals-musik mixad med moderna låtar. 

Henrik älskar också kläder, gärna kostymer med elegant vintagestil, och matchar ofta sin look med flickvännens när de syns i offentliga sammanhang som till exempel på filmpremiärer och mingelfester. 

Skådespelaren Henrik Lundström ska dock inte förväxlas med Henrik Lundström som spelar handboll och ej heller med bluesmusikern Henrik Lundström från Alvesta. De har visserligen samma namn och är alla skickliga inom sitt gebit men där slutar förmodligen likheterna!

Henrik Lundströms kamp mot missbruket 

Henrik Lundströms karriär på vita duken är minst sagt framgångsrik med medverkan i många stora filmprojekt, men hans privatliv har inte alltid varit en dans på rosor. 2017 berättade han för pressen om sin kamp mot spelmissbruk, ett missbruk som han säger grundar sig i att han har en beroendepersonlighet. 

Han började spela för små summor tillsammans med kompisar på stryktips och liknande, men spelandet eskalerade mer och mer och till sist blev det så illa att Henrik Lundström spelade bort stora summor på nätcasinon och till och med finansierade sitt missbruk med SMS-lån. Idag är Henrik dock fri från sitt spelmissbruk, mycket tack vare flickvännens hjälp, och är helt öppen med de problem han har haft. Ett beundransvärt ställningstagande som kan hjälpa andra i samma situation!