Catherine hertiginna av Cambridge

Övrigt

Oavsett vilken kungafamilj du har läst på om är brittiska bland de äldsta och mest inflytelserika i hela världen. Det är långt ifrån enkelt att bli en del av kungafamiljen eftersom tronföljden ärvs från en generation till en annan. Trots allt finns en möjlighet att bli del av kungafamiljen vilket är att gifta in sig. Det har Kate gjort och blivit Catherine hertiginna av Cambridge. Så låt oss titta närmare på vem Kate är och hur hon blev en del av den brittiska kungafamiljen.

Kate förälskade sig i prins William

Innan Catherine hertiginna av Cambridge fick sin titel var hon en ganska vanlig person. Kate som hon brukar bli kallad växte upp i grevskapet Berkshire i som också är benämnt det kungliga grevskapet. Därefter valde Kate att studera i Skottland och under tiden på universitetet träffade hon prins William. Han är son till avlidna prinsessan Diana och nuvarande kung Charles. 2001 förälskade sig Kate och William i varandra och därefter följde förlovning 2010 och bröllop 2011. I nuläget har paret tre barn tillsammans. Det är sönerna George, Louis och dottern Charlotte.

Hertiginnan Kate får uppdrag inom kungafamiljen

Kate har tillsammans med prins William tagit emot olika presidenter och andra viktiga personer under högtidliga omständigheter på Buckingham Palace. Bland de mest kända är amerikanske presidenten Barack Obama.