journalist 4

Anne Lagercrantz – karriär, familj och bakgrund

Övrigt

Anne Lagercrantz, född 5 december 1973, är främst känd som mediechef och journalist. Hon är sedan 2015 divisionschef för nyheter och sport på Sveriges Television. Tidigare har hon bland annat jobbat för TV4-nyheterna Sveriges Radios Ekoredaktion. Anne Lagercrantz är gift med den kända författaren David Lagercrantz. 

Korta fakta om Anne Lagercrantz

Fullständigt namnAnne Lagercrantz
Känd förMediechef och journalist. 
ÅlderFödd 1973, alltså 49 år gammal
LängdOkänt
Bor iStockholm
NummerAnne Lagercrantz telefonnummer är svårt att hitta på nätet. 

Anne Lagercrantz journalist och mediachef

Anne Lagercrantz har minst sagt ett imponerande cv. Sedan 2015 är hon divisionschef för SVT:s nyheter och sport. Hon har även jobbat på TV4-nyheterna och på Sveriges Radio. Hon har en fil kand inom statsvetenskap och är även utbildad inom journalistik i USA. Hennes första journalistjobb var på NBC i USA. Här är ett par av hennes arbetsplatser: 

 • TV4
 • NBC
 • SVT
 • Sveriges Radio

Anne Lagercrantz på SVT 

Anne Lagercrantz har ett av de mest prestigefyllda jobben på SVT, nämligen som chef för SVT:s nyheter och sport. Hon är ansvarig för över 1 000 anställda på 37 orter över hela Sverige. Dessutom är hon ansvarig för att kvaliteten på journalistiken är så hög som möjligt. I en intervju i tidningen Chef har hon sagt att hon ser sitt arbete som att det är på liv och död och att hon ständigt strävar efter att bli bättre. 

Officiellt om Anne Lagercrantz 

På Merinfo, Wikipedia och Hitta kan man få reda på följande om Anne Lagercrantz. 

 • Hennes fullständiga namn är Anne Karin Lagercrantz
 • Hon är 48 år
 • Hon har inga telefonnummer eller mobilnummer
 • Hon är skriven på samma adress som David Lagercrantz, 60 år. 
 • Hon bor i en bostadsrätt i Stockholms innerstad
 • Hon äger inga fordon
 • Hon är gift
 • Hon har tre stycken bolagsengagemang och det med högst omsättning är Sveriges Televisions aktiebolag. 

Anne Lagercrantz och barn och familj 

Det är svårt att hitta information om vilka Anne Lagercrantz föräldrar är. Det som går att hitta är att hon själv är den första i sin familj med en akademisk examen. Däremot är det enkelt att hitta information om hennes äktenskap och barn. Anne Lagercrantz är gift med den kända författaren David Lagercrantz, som bland annat har skrivit de sex olika Millenium-böckerna samt Jag är Zlatan Ibrahimovic. 

David Lagercrantz är född den 4 september 1962 i Solna. Han debuterade som författare år 1997, då med boken Göran Kropp 8000. Han fick sitt stora genombrott inom skönlitteratur med boken Syndafall i Winslow, som är en roman som handlar om den engelska matematikern Alan Turing. Även han har jobbat som journalist, bland annat på Sundsvalls tidning och även Expressen. Anne träffade sin 12 år äldre make på en fest för över 20 år sedan. De har två barn tillsammans, Nelly och Hjalmar, 17 respektive 14 år gamla. Dessutom är hon styvmamma till David Lagercrantz äldsta barn som han har från ett tidigare förhållande, 28-åriga Signe. 

Anne Lagercrantz i sociala medier

Anne Lagercrantz är aktiv på sociala medier, hon har bland annat ett Instagramkonto där hon har 327 följare. Mest aktiv är hon på sitt Twitter-konto, där hon nästan dagligen uppdaterar från sitt arbete. 

Anne Lagercrantz ska inte förväxlas med Ann-Sofie Lagercrantz

När man söker efter information om Anne Lagercrantz så kan det hända att man får träffar på andra personer som har samma eller liknande namn. Bland annat får man en hel del träffar på Ann-Sofie Lagercrantz på Kalmar.se och en Ann-Christin Lagercrantz i Mörbylånga. Hon förväxlas även med en Ann Catherine Lagercrantz och en Anna Lagercrantz som bor i Uppsala och jobbar på en förskola.