6 enkla tips på hur du kan bli miljonär

Ekonomi

Här kommer du finna tips på hur man blir miljonär. Nu finns det inget som säger att det är enkelt, men har du de rätta förutsättningarna kan du efterhand uppnå rikedomar. Det finns många sätt att tjäna pengar på idag, såsom aktier, investeringar och pokerspelande. Låt oss utforska några tillvägagångssätt och förhoppningsvis finna en väg för dig att nå miljonbeloppen på kontot i vår lilla guide!

Drömmen om en förmögenhet

Vi alla har någon gång drömt om hur det skulle vara att ha miljontals med pengar i tillgångar. Som det gamla uttrycket låter, ”Money makes the world go round”, vilket aldrig har varit mer sant än idag. De som har pengar kan spendera dem på vad de vill och leva ett lyxliv som är ouppnåeligt för den stora massan av folk med mer blygsamma bankkonton.

Men vad krävs då för att du skall bli snuskigt rik? Det finns självfallet mängder av faktorer som spelar in i hur man tjänar pengar. Arbete, investeringar, tur och arv har alla ett finger med i spelet när man tittar på världens rikaste personer. Det finns alltså ingen självklar väg som garanterar att du kommer bli miljonär under din livstid. Dock existerar det generella vägar som kan komma leda till att du blir en förmögen person.

Här nedan skall vi nu kolla på olika sätt som du kan gå till väga för att potentiellt få labbarna på en miljon kronor. Vissa av dessa tips kommer vara ganska så uppenbara, medan andra möjligen är främmande koncept för dig. Oavsett, så har alla dessa tips listade här nedan på ett eller annat vis resulterat i att andra personer blivit rika.

6 sätt att bli din egen krösus

Här kan du nu läsa om sex olika vägar till att bli miljonär i Sverige. Vi har självfallet enbart tagit med legitima sätt, dvs. ingen kriminalitet. Även om man också kan bli rik på det viset.

  • Aktiemarknaden
  • Spela poker
  • Investering i nya innovationer
  • Egenföretagare
  • Jobb inom IT-branschen
  • Lev sparsamt

Aktiemarknaden

Det första tipset som vi tar upp här på hur man blir miljonär är genom aktiemarknaden. Det finns mängder med bolag som varje år gör sig tillgängliga för investeringar från allmänheten. Här kan man stå att tjäna riktigt stora hackor om ens satsningar betalar ut. Det viktiga med att ”satsa på aktier” är dock att man är tålmodig. Det gäller att sälja när det är som mest fördelaktigt.

Spela poker

Alternativ två på vår lista är poker. Det finns mängder med folk världen över som valt att slå sig in på en karriär som professionella pokerspelare. Mycket av det spelandet sker även på casino utan svensk licens, där man står att kamma hem riktigt stora vinster. För att bli framgångsrik som pokerspelare måste man besitta liknande kvalitéer som dem som satsar på aktier.

Du måste ha tålamod samt en god insikt i hur spelet fungerar. Det finns ingen brist på pengar att vinna i poker, särskilt om du spelar på ett högsatsande bord eller deltar i en turnering. Vad du dock kommer behöva mer än något annat är högkvalitativ träning samt erfarenhet. Om alla kort sedan faller rätt för dig, kan du komma bli riktigt rik genom att lägga polletterna på spelbordet.

Investering i nya innovationer

Nästan varje dag så finns det driftiga personer som försöker förbättra sin omvärld. Detta sker genom uppfinningar och innovationer som ofta är beroende av en budget för att bli verklighet. Det är således möjligt för dig att finna investeringsobjekt som har med nya teknologier att göra. Här kan du skjuta till lite pengar i utbyte mot en garanti på att du kommer få en äganderätt i den färdigställda produkten.

Om denna sedan är mycket användbar och säljer stort, kommer du få ta del av de pengar som innovationen drar in. Det finns sajter runtom på nätet dit uppfinnare söker sig för att finna investeringar i sina produkter. Dit kan även du som potentiellt vill satsa på dessa uppfinningsrika personer söka dig, för att förhoppningsvis få investera i något som kommer vara värt miljoner om några år.

Egenföretagare

Ett annat sätt att bli miljonär på är genom att driva ditt eget företag. Om du har en god idé på något som kan komma bli till nytta för samhället, kan du etablera en tjänst som erbjuder det. Genom att starta ditt eget företag har du även privilegiet av att vara i full kontroll, så att allt blir som du önskar. Många av dem som idag räknar sig som miljonärer började med ett litet företag, vilket de sedan utvecklade till att bli en koncern värd gigantiska summor pengar.

Jobb inom IT-branschen

Om du vill arbeta dig till en förmögenhet på gammalt hederligt vis, gäller det att du väljer rätt bransch. Ett område på arbetsmarknaden som ständigt söker nya anställda samt som brukar betala bra är inom IT. Om du även har ett intresse i datorer, är det än mer lägligt för dig att söka en plats hos ett It-företag. Här kommer du inte bara få arbeta med mjuk- och hårdvaruprogram, utan även få ta del av sfärens utveckling.

Det finns otroligt mycket pengar att hämta inom IT-branschen. De företag som arbetar med att förbättra eller uppehålla standarden kring datorer och telekom har vanligtvis enorma ekonomiska tillgångar. Dessa pengar kommer även att spridas på de anställda, vilka kan tjäna stora summor beroende på deras roll hos företaget.

Lev sparsamt

Sist men inte minst är det här tipsen möjligen det mest troliga sättet du kommer bli miljonär på. Det kan ta tid, väldigt lång tid och kräver disciplin, men genom att spara på dina pengar kommer du se att du även har större ekonomiska tillgångar. Om du gör upp en budget och förhåller dig till den, kan du med tidens gång alltså bli miljonär enbart genom att vänta. Du behöver inte heller leva särskilt åtstramat, utan bara ha din ekonomi under uppsikt. Tids nog kommer du märka att pengarna på bankkontot i maklig takt börjar närma sig den sjusiffriga milstolpen!