5 bästa mobiltelefonerna för online spel

Telekom

En mobiltelefon idag är så mycket mer än bara ett medel för kommunikation. Det finns ett uttryck som låter att vi ”bär våra liv i fickan”, ord som väl representerar vikten vi lägger på våra telefoner. Utöver samtal och chatt, kan man lagra näst intill allt som är betydelsefullt för oss i våra smartphones. Man kan även spela en mängd olika spel av varierande prestandakrav. I den här artikeln skall vi kolla på vilka som är de fem bästa mobiltelefonerna på marknaden idag för spel och dylika underhållningsformer.

Att spela via mobilen

När du idag tar upp din mobiltelefon ur fickan eller handväskan, finns det flertalet alternativ för dig gällande vad du vill göra med den. Man kan självfallet slå ett samtal eller skicka i väg ett smidigt textmeddelande, likt med de äldre modellerna av mobiltelefoner. Dock har Smartphones, som de flesta har idag, öppnat upp för nya möjligheter med telefonen i hand.

Med en internetuppkoppling, touch-screen och interaktiva funktioner, kan mobilanvändare idag göra näst intill allt som även går att göra på datorer. Utöver att surfa runt efter information online, kan man även streama filmer och Tv-serier. Det går att måla på en virtuell canvas, spela in och redigera videor samt lyssna på och även skapa musik via en smartphone.

Med de teknologiska framstegen som lett till de små monsterprocessorerna vi idag bär runt på i fickan, kan man även självfallet spela en mängs olika spel. Många av dessa går att ladda ner, medan andra är tillgängliga via din telefons nätuppkoppling. Spelen för din mobiltelefon blir även alltmer avancerade med tiden. Grafiken som man idag finner på den lilla skärmen är slående vacker och ljudeffekterna håller en otroligt hög kvalité.

Med alla de nya prestationskraven för mobila spel och spel på casino utan svensk licens, behöver även smartphones bli mer kraftfulla. Om du vill ta dig an de största och mest krävande spelupplevelserna på telefonen, kommer du således behöva skaffa en mobil som klarar av att både lagra samt driva dem. För det har vi nu här nedan sammanställt en lista på de fem absolut bästa mobiltelefonerna för spel på marknaden idag.

Fem grymma smartphones för spel

  • Sony Xperia 1 IV
  • iPhone 14 Pro Max
  • Samsung Galaxy S22 Ultra
  • OnePlus 10T
  • Poco F4 GT

Sony Xperia 1 IV

Den första mobilen på vår lista kommer från Sony och är deras senaste modell Xperia 1 IV. Det här är en smartphone som besitter all den kraft du kan komma att behöva när du spelar online via mobilen.

Med ett RAM-minne på hela tolv gigabyte och upp till en halv terabyte i lagringskapacitet, är det här en telefon som ämnad för att spela med. Skärmen är av en helt okej storlek på 6.5” och skärmresolutionen är så hög som 1644×3840. Du kommer således kunna få uppleva den bästa möjliga grafiken under ditt mobilspelande på den här modellen.

iPhone 14 Pro Max

Nästa telefon vi har med på vår lista kommer från Apple och är deras senaste installation av iPhones, 14 Max Pro. Iphones har en tendens till att kosta väldigt mycket, dock får man även allt man kan önska sig i en sådan här telefon. Om du är intresserad av att spela via din mobil, kan du inte gå fel med en 14 Max Pro. Den bär på en ganska så stor skärm, vilken mäter 6.7”.

Till detta får du även 6 gigabyte av RAM-minne att leka runt med. Utöver kvalitén på mobilspelen, så har du en massa andra roliga funktioner i denna telefon. iPhones erbjuder en mängd av tillval till sitt operativsystem och kommer bland annat med program som tillåter dig att både måla på skärmen och producera filmer av proffskvalité.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Den sydkoreanska teknologiföretaget Samsung är ytterligare ett alternativ på smartphones som är utmärkta att spela med. Du har bland annat att välja på mellan 6 och 12 gb i RAM-minne, samt enorma lagringskapaciteter i den här telefonen. Om du har lust kan du köpa en S22 Ultra som har hela 1TB på hårddisken, vilket tillåter dig att bruka telefonen såsom du önskar.

Operativsystemet Android är väl integrerat med många av de mest populära mobilspelen på marknaden idag, så spelkänslan kommer vara smidig. Du får även riktigt bra kamerakvalitet i denna modell, så att du kan både ta bilder och filma videor i riktigt hög upplösning.

OnePlus 10T

OnePlus 10T är den senaste modellen från den relativt nya och spännande smartphoneproducenten. Lite billigare än många andra märken på marknaden idag, får du ändå mycket kvalité i din OnePlus-telefon. Just 10T, vilken även den brukar sig av Androids operativsystem, är särskilt bra för spelande.

Du kan ha upp till 16 gb i RAM-minne samt över 250 gigabyte som lagringsutrymme. Skärmen är stor och bekväm att använda, då den ligger på 6.7”. Skärmens resolution är på 1080×2412, vilket ger en skarp och klar bild när du spelar dina favoritspel på den här telefonen.

Poco F4 GT

Slutligen så har vi även en telefon från företaget Poco, nämligen deras senaste modell Poco F4 GT. Den här smartphonen är framtagen för att vara så smidig och lätt att använda som bara möjligt och utgör sig särskilt bra som en telefon för spel online. Du har en skärm som är stor och tillåtande när det kommer till dina fingerrörelser.

Med ett Android-operativsystem och upp till 12 gigabyte i RAM-minne, kommer den här telefonen att enkelt kunna driva de mest krävande av mobilspel på marknaden idag. Kameran i denna smartphone är möjligen inte lika bra som i andra, dock har du ett långt batteriliv samt snabb laddning att se fram emot. Som spelmobil kan du inte gå fel med ett inköp av en Poco F4 GT!